Complexul Lostrita este inchis pentru renovare. Redeschidem in luna mai 2019.

Tel: 0262 270 216

Oferta de puiet, icre pentru eclozare si pastrav de consum a Complexului Lostrita

Oferta de puiet, icre pentru eclozare si pastrav de consum a Complexului Lostrita

 

Prin activitatea desfasurata de-a lungul anilor, Complex Lostrita se adreseaza deopotriva si firmelor care opereaza in piscicultura.

 

Piscicultura este o sectiune de baza a acvaculturii, orientata spre recoltarea si valorificarea pestelui destinat consumului uman; in egala masura aceasta contribuie la selectionarea, reproducerea si alimentatia pestilor in conditii atent controlate.

 

Dupa cum stiti, pastravul este un peste intalnit in ape recoroase de munte, bine oxigenate si desigur curate. Pentru cresterea intensiva, mentinerea acestor 3 criterii enuntate mai sus este extrem de importanta. Pastravaria Lostrita isi are adresa intr-o locatie ce reuneste toti factorii de mediu necesari pentru o evolutie constanta si sanatoasa a acestui peste.

 

Cu o experienta de peste 30 de ani in cresterea si reproducerea pastravului curcubeu, conducerea pastravariei Lostrita a reusit sa pastreze o productie liniara, iar calitatea gustativa a pestelui este preocuparea sa de baza. Acest lucru este posibil doar atunci cand pastravul este sanatos, ferit de boli sau de alti factori care ar putea sa-i influenteze negativ evolutia.

 

Forma păstrăvului curcubeu este în mare măsură asemănătoare păstrăvului indigen. Corpul, cu un aspect de fus turtit lateral, este puţin mai lat decât la celelalte salmonide, iar solzii cevamai mari decât ai păstrăvului indigen. Dentiţia este puternică,asemănătoare păstrăvului indigen. Pe spate se poate distinge dorsala adipoasă, caracteristică salmonidelor. Un aspect ce ne poate permite sa-l distingem fata de alte salmonide îl reprezintă înotătoarea caudală, care la păstrăvul curcubeu prezintă o scobitură pronunţată.

 

Partea dorsală a păstrăvului curcubeu este gri-albăstruie sau verzui-închis, cu flancurile argintii şi regiunea abdominală de culoare deschisă. Pe suprafaţa dorsală şi pe flancuri, întâlnim numeroase pete mici, neregulate, de culoare neagră, acestea regăsindu-se şi pe înotătoarele dorsală şi caudală.De la opercule şi până la caudală, pe ambele părţi laterale se întinde câte o dungă roşcat-sidefie, cu reflexe specifice curcubeului, de unde şi denumirea speciei. Coloritul este mai pronunţat în perioada de reproducţie a speciei (ianuarie-aprilie)

 

Puiet de pastrav

 

Hranit la ore fixe si cu o igienizare corespunzatoare a trocilor, puietul este mutat in bazine dupa aproximativ doua luni; aici, din nou va avea nevoie de atentie corespunzatoare in ce priveste alimentatia sa. In bazine sunt mutate asadar doar exemplarele sanatoase, fara malformatii. La anumite intervale de tip acestia se sorteaza si se raresc pentru conditii de dezvoltare optime.

 

La Lostrita se comercializeaza toate categoriile de puiet de pastrav.

 

Pastrav de consum

 

La un an de la eclozarea icrelor, pastravul curcubeu se apropie de faza de ideala de consum – cand ajunge o greutate aproximativa de 200 de grame. Pastravaria noastra pune la dispozitia clientilor pastrav de consum intre 200 si 300 de grame bucata.

 

Icre de pastrav pentru eclozare

 

Beneficiind de casa de incubatie proprie, pastravaria Lostrita isi asigura continuitatea fara a apela la surse externe de populare. Procesul de recoltare a icrelor incepe in aprilie (in functie de temperatura apei). Icrele sunt alese, puse in incubatoare, iar o luna mai tarziu (aproximativ) vor ecloza.

 

La scurt timp dupa recoltare, icrele sunt sortate pana cand cele nefecundate sunt eliminate. Sunt alese doar cele mari si care au un aspect omogen. Doar acestea pot sa fie comercializate sau pastrate pentru eclozare.

 

Te asteptam asadar sa descoperi oferta de icre, pastrav de consum si puiet de pastrav, accesand paginile din meniul superior al site-ului Complex Lostrita. Pentru informatii suplimentare si comenzi, nu ezita sa ne contactezi!

 

Atractii turistice


Pastravaria Lostrita

Tur virtual 360 grade

Galerie Foto