Complexul Lostrita este inchis pentru renovare. Redeschidem in luna mai 2019.

Tel: 0262 270 216

Despre pastravul afumat - o scurta introducere si cateva retete speciale

Despre pastravul afumat - o scurta introducere si cateva retete speciale

Despre afumarea pastravului

 

Dupa cum ati observat, in oferta pastravariei noastre gasiti si acest preparat mai aparte - pastravul afumat. Asadar, fie ca il comandati prin telefon si vi se livreaza acasa (serviciu unic, realizat gratuit de Complex Lostrita pe raza orasului Baia Mare), fie ca il cumparati direct de la sediul nostru din Blidari, merita sa incercati aroma acestui deosebit produs!

 

Acest peste ce creste in ape curate, oxigenate si reci de munte are o carne frageda, delicioasa - prin afumare, pastravul devine o adevarata delicatesa. Afumarea pastravului este un mod de conservare excelent, el nemaitrebuind astfel sarat sau congelat. Pestele isi pastreaza astfel aceleasi valori nutritive si aceleasi trasaturi gustative. Putina lume stie insa ca acest procedeu este mai pretentios si mai indelungat decat al pestilor din apele de campie/ de deal; acest lucru ii justifica astfel pe deplin pretul.

 

In tara noastra exista mai multe procedee de afumare a pastravului; acestea se diferentiaza in functie de cantitatea de sare si condimente, modul de sarare, uscare, durata si tipul afumarii. Astfel, cele mai cunoscute sunt cele:

  • procedeul Ceahlau - Neamt

  • procedeul Bicaz - Neamt

  • procedeu Bretcu - Covasna

  • procedeu Lokodi (Campul Cetatii - Mures)

  • afumare rapida

 

Retete cu pastrav afumat

 

Prezentam in continuare cateva modalitati de preparea a acestui delicios produs (fiecare titlu te va duce catre pagina aferenta):

 

Incheiem cu una dintre cele mai “rapide” retete de astazi, in format video ...

 

Pofta buna ! :)

Atractii turistice


Pastravaria Lostrita

Tur virtual 360 grade

Galerie Foto