Complexul Lostrita este inchis pentru renovare. Redeschidem in luna mai 2019.

Tel: 0262 270 216

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre icrele de pastrav

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre icrele de pastrav

Dupa cum bine stiti, prin unitatea de pastravarie, Complex Lostrita produce si pune spre vanzare pastrav sub diferite forme: pastrav viu, pastrav eviscerat si icre. Crescut in apa de munte, furajat ecologic, pestele nostru are un gust exceptional, in orice sezon! Fiecare dintre aceste produse pot fi cumparate direct din incinta complexului (situat in Baia Mare, Blidari nr. 13 B) sau comandate telefonic la 0262 270 216 sau online de pe pagina noastra de Facebook. Livrarile pentru comenzile online/telefonice se onoreaza in fiecare zi de vineri, intre orele 9:00 - 17:00 (doar pe raza municipiului Baia Mare). Transportul este gratuit!

 

Daca despre preparatele pe baza de carne de pastrav am vorbit destul de frecvent, pe pagina noastra de Facebook ori pe blog, ne indreptam astazi atentia catre icrele de pastrav. Vom prezenta asadar, pe scurt, 5 aspecte interesante legate de acestea (ne vom referi si la icrele de peste, in general).

 

  1. Ca prim beneficiu, icrele sunt extrem de binevenite pentru consum (organismului uman). Ele au un continut extrem de ridicat de vitamina A, D, acid folic, calciu, potasiu, fosfor (in cazul icrelor albe, cum sunt si cele de pastrav).

  2. Totusi, persoanele care au probleme cu colesterolul, cu hipertensiunea, retentia hidrica, boli cronice degenerative, vor trebui sa evite consumul in exces al acestor produse (in special sarate).

  3. Specialistii in nutritie ne recomanda sa nu alegem sub nicio forma salatele de icre din supermarketuri; chiar daca pare o varianta ce ne simplifica procesul de achizitie/preparare, riscam sa cumparam produse cu extrem de multi aditivi alimentari (E-uri), sare sau grasimi de foarte slaba calitate.

  4. In schimb, icrele proaspete, de la pastravarii, sunt cheia pentru prepararea unui aliment sanatos, cu un gust delicios.

  5. Daca e sa vorbim de prepararea acestora (retete cu icre de pastrav), se recomanda urmatoarele etape:

  • se sareaza putin (fara a se spala)

  • se congeleaza

  • se prepara fara paine sau gris (pentru ca aspectul si gustul acestora sa ramana cat mai nealterat)

 

Asteptam sa te convingi chiar tu de prospetimea, aroma si calitatea acestor icre de pastrav, din oferta Complex Lostrita! Pofta buna!

 

Surse: doctormenci.ro; fitness-nutritie.ro.

Atractii turistice


Pastravaria Lostrita

Tur virtual 360 grade

Galerie Foto