Complexul Lostrita este inchis pentru renovare. Redeschidem in luna mai 2019.

Tel: 0262 270 216

Recomandari pentru turistii care viziteaza Baia Mare

Recomandari pentru turistii care viziteaza Baia Mare

De-a lungul ultimelor luni am prezentat aici, pe blogul Complex Lostrita, o serie de materiale prin care am promovat atractiile judetului Maramures. Mai mult de atat, daca cititorii vor rasfoi si printre articolele lunilor trecute, vor gasi articole utile legate de prepararea si consumul patravului, de serviciile de cazare/masa/organizare de evenimente oferite de complexul nostru, cat si de oferta de puiet, icre pentru eclozare si pastrav de consum.

 

Astazi insa ne indreptam atentia catre o serie de recomandari pentru turistii care viziteaza orasul Baia Mare (de al carui centru ne despart doar cativa kilometri).

 

Cu o istorie de aproape 700 de ani, atestat de catre regele Carol Robert, devenind apoi proprietatea familiei Iancu de Hunedoara, Baia Mare s-a remarcat ca un centru aurifer, ulterior fortificat. Azi a ajuns sa se intinda pe o suprafata de peste  230 km2, fiind situat la poalele muntilor Carpatii Orientali, inconjurat de numeroase dealuri si varfuri.

Pe langa atractiile naturale, de care am vorbit in articolele de pe blog ce prezinta zona Blidari-Muntii Ignis, Baia Mare se face remarcat cu urmatoarele puncte de interes turistic. Le vom grupa in cateva mari categorii:

 

  • Monumente si cladiri istorice

Casa Ioan de Hunedoara

Localul Monetariei Imperiale

Turnul Stefan si recent amenajata Piata a Cetatii

Turnul (sau bastionul) Macelarilor

Muzeul Satului (in aer liber)

Biserica Sfanta Treime

Catedrala Adormirea Maicii Domnului

Cladirea Prefecturii

Teatrul Dramatic

Cladirea fostului cinematrograf Minerul (in proces de renovare).

 

  • Complexe statuare

Monumentul Eroilor Romani din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Sfatul Batranilor (ansamblu semnat de sculptorul baimarean Vida Gheza)

Statuia Minerului

 

  • Cultura

Biblioteca judeteana Petre Dulfu

Muzeul judetean de istorie si arheologie

Muzeul de mineralogie

Planetariul si Observatorul Astronomic

Muzeul de arta

Galeria de pictura

Muzeul de etnografie si arta populara

Teatrul de papusi

 

Pentru brosuri, ghiduri, harti turistice si alte materiale informative, va puteti adresa si InfoPoint-ului Turistic din Piata Millenium, in centrul vechi al orasului Baia Mare.

 

Pentru cazare, Hotel Lostrita va sta la dispozitie cu  50 de locuri de cazare, distribuite in 22 de camere single, duble si triple. In ceea ce privesc dotarile, fiecare camera dispune de aer conditionat, televizor, frigider, uscator par si internet wireless gratuit.

 

Pe langa confortul camerelor, linistea si aerul curat de munte, aduc un plus de relaxare si confera oaspetilor nostri odihna. Toti cei care se cazeaza aici, indiferent de tipul de camera pentru care opteaza, dispun de mic dejun. Confortul este asigurant, indiferent de tipul de camera pentru care optati, asadar va asteptam cu drag in cadrul Complexului Lostrita, in cuplu sau cu intreaga familie.

Atractii turistice


Pastravaria Lostrita

Tur virtual 360 grade

Galerie Foto